Europos šachmatų čempionatas Prahoje

lietuvos-delegacija
Tyliai ir be jokio įrašo ar net trumpos žinutės Lietuvos šachmatų federacijos internetiniame puslapyje rugpjūčio 17- 28 dienomis Prahoje vyko BM8-18 Europos klasikinių šachmatų čempionatas. Tik nuvykus į viešbutį,kur turėjome gyventi, laukė nemalonus siurprizas. Pasirodo, mūsų delegacija užregistruota per vėlai ir vietų gyventi viešbutyje, kuriame ir turėsime žaisti neliko. Turime važiuot į kitą galą Prahos. Mažytis nesusipratimas tik dėl to, kad šachmatų federacijos direktorius neskaito laiškų ir neinformuoja apie pasikeitimus. Po ilgos kelionės autobusu sedėjom ant lagaminų ir nuoširdžiai pavydėjom kaimynam Latviam, kurie tokių problemų neturėjo. Pavydu buvo kaimynams , kad ir informacija Latvijos federacijos puslapyje buvo nuolat atnaujinama apie jaunųjų šachmatininkų dalyvavimą.


Nuoroda 1
Nuoroda 2
Čempionate dalyvavo rekordinis jaunųjų šachmatininkų skaičius 1309 iš 49 šalių. Daugiausia dalyvių 185 buvo iš organizatorių Čekijos respublikos ir viena gausiausių delegacijų atvyko iš Rusijos- net 131 šachmatininkas.
Lietuvai atstovavo 16 šachmatinikų ir iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Klaipėdos,Tauragės ir Ukmergės.
Organizatoriai paruošė įspūdingą varžybų atidarymą. Didžiulėje šachmatų lentoje buvo sužaista partija su gyvais šachmatais. Šachmatus vaidinantys aktoriai įdomiai ir išradingai sužaidė šachmatų partiją. O vakare renginį vainikavo įspūdingi fejerverkai.
20160817_194115
Devynias dienas vyko jaunųjų šachmatininkų kovos. Daugelis Lietuvos šachmatinikų galėjo sužaisti geriau,bet ech, ta sėkmė…
20160820_1448202
Sveikinimai panevėžietei SKAISTEI ŠAUMANAITEI, kuri nepralaimėjo nei vienos partijos ir iškovojo devintą vietą merginų iki 18 metų grupėje!!!

Gaila, kad ir to mūsų federacija nepastebėjo…
8
Ukmergietė Agnė Mickūnaitė žaidė gražias partijas, tik iki pergalių pritrūko patirties ir ištvermės.Iš devynių partijų dvi pergalės, dvejos lygiosios ir Europos čempionate užimta 54 vietą.
Visose amžiaus grupės nepralenkiami buvo Rusijos šachmatininkai iškovojo net po kelias prizines vietas.
REZULTATAI

Print Friendly, PDF & Email

Artimiausiu metu rengiamos varžybos
  • Artimiausiu metu renginių nenusimato
Šiuo metu vykstančios varžybos
  • Šiuo metu vykstančių renginių nėra
Archyvas
Who's Online
1 visitors online now
0 guests, 1 bots, 0 members