Tradicinis greitųjų šachmatų turnyras ,,Vilkmergė-2017″

Varžybų vieta
Taujėnų dvaras
Šviesos g., Taujėnai

Kviečiame į tradicinį šachmatų turnyrą ,,Vilkmergė-2017″! Lapkričio 18-19 dienomis Taujėnų dvare!

GREITŲJŲ ŠACHMATŲ TURNYRO ,,VILKMERGĖ -2017‘‘ NUOSTATAI

I.TIKSLAS IR  UŽDAVINIAI

Tarptautinės greitųjų šachmatų varžybos, skirtos populiarinti šachmatų sportą moksleivių, vaikų ir suaugusiųjų tarpe.

II.  VYKDYMO LAIKAS IR VIETA

Turnyras vyks Taujėnų dvare  (Taujėnų mst., Ukmergės raj.) www.taujenudvaras.lt, 2017 m. lapkričio 18-19d.  Registracija lapkričio 18d., 9.00 – 10.30 val. Varžybų pradžia – 11.00 val. Turnyro uždarymas lapkričio 19 d., ~16 val.

Lapkričio 18d.(šeštadienį), 18.00  val ,,Žaibo,, turnyras

III.  DALYVIAI  IR  PROGRAMA

Dalyviai skirstomi į amžiaus grupes:

A turnyras – suaugusieji ir jauniai (1999m. ir jaunesni)

B turnyras – jaunučiai (2003-2006m).

C turnyras – vaikai (2007m. g. ir jaunesni)

Sistema ir reglamentas:  A ,C,  B turnyrai žaidžiami devyni ratai šveicariška sistema pagal FIDE greitųjų šachmatų taisykles. Laiko kontrolė – po 15 min + 10 s už kiekvieną padarytą ėjimą kiekvienam žaidėjui iki partijos pabaigos.  A ,B,C turnyrai registruojami FIDE greitųjų šachmatų reitingo apskaičiavimui.

D turnyras 4grupė – vaikai (2009 m. g. ir jaunesni).

18d. žaidžiami 7 ratai šveicariška sistema pagal FIDE greitųjų šachmatų taisykles. Laiko kontrolė – po 10 min + 10 s už kiekvieną padarytą ėjimą kiekvienam žaidėjui iki partijos pabaigos. Priklausomai nuo dalyvių skaičiaus sistema ir reglamentas gali keistis. Starto mokestis 7 €.

19d. didžiųjų šachmatų turnyras  (2009 m. g. ir jaunesni). 18d. turnyro dalyviams starto mokesčio nėra.

Registruojantis į D turnyrą nurodyti kokiame turnyre dalyvausit.

IV.  DALYVAVIMO  SĄLYGOS

Apie dalyvavimą pranešti turnyro organizatoriams el. paštu virgin.savickiene@gmail.com ir kopija vyr. teisėjui Vaidui Radzickui  vaidas@juodasisrikis.lt   iki 2017 m. lapkričio  14 d (trečiadienio).  Paraiškoje nurodyti: turnyro/dalyvio amžiaus grupę, vardą, pavardę, miestą. Neturintiems ELO ID būtina nurodyti gimimo datą ir elektroninį pašto adresą.

Starto mokestis   A, B , C, D  turnyrai  – 7 €

Nakvynės sąlygos:

Svečių namuose – 12 Eur asmeniui.

Dvaro kambariuose – 22Eur asmeniui .

Antro aukšto dvaro  apartamentuose 80 Eur dviem asmenims  .

Kambariai dviviečiai , triviečiai, šeimyniniai.

Pusryčiai 5Eur. Pusryčių kuponą reikės įsigyti kaip ir kitus maitinimo kuponus atvykus.

Dėl nakvynės rezervavimo kreiptis: Virginija Savickienė tel. 8-673-05778, arba  el. paštu virgin.savickiene@gmail.com

Maitinimas  Turnyro metu dirbs Taujėnų dvaro  kavinė.

V.  NUGALĖTOJŲ  APDOVANOJIMAS

A  turnyras: Nugalėtojai suaugusių grupės ir jaunių grupės apdovanojami taure, medaliu, diplomu. 2-3 vietų laimėtojai apdovanojami medaliais ir diplomais.  Numatomi piniginiai prizai.

Papildomi prizai moterims, senjorams.

B turnyras : Mergaitės ir berniukai (2003-2004m. g.  ir 2005-2006m. g.) nugalėtojai apdovanojami taure, medaliu, diplomu. 2-3 vietų laimėtojai apdovanojami medaliais ir diplomais.  Apdovanojami tik savo amžiaus grupėje.

C turnyras :Mergaitės ir berniukai  nugalėtojai apdovanojami taure, medaliu, diplomu. 2-3 vietų laimėtojai apdovanojami medaliais ir diplomais.

D turnyras : Mergaitės ir berniukai  nugalėtojai apdovanojami  taure, medaliu, diplomu. 2-3 vietų laimėtojai apdovanojami medaliais ir diplomais.

Didžiųjų šachmatų turnyre nugalėtojas(-a) apdovanojamas taure, medaliu.2-3 vietų laimėtojai apdovanojami medaliais.Numatomi papildomi prizai.

Visose grupėse apdovanojami geriausi ukmergiškiai.

VI.“ŽAIBO“ TURNYRAS

„Žaibo“ turnyras: laiko kontrolė po 3 min + 2 s už kiekvieną padarytą ėjimą kiekvienam žaidėjui iki partijos pabaigos.  Lapkričio 18d. (šeštadienį) 18.00 val. (po greitųjų šachmatų turnyro pirmos dienos V rato paskutinės partijos). Dalyvauja visi norintys. Registracija turnyro vietoje iki 18.00 val.   Starto mokestis – 3 €

Apdovanojimai:1-3vietos nugalėtojai apdovanojami medaliais (suaugusių, jaunučių, vaikų grupėse). Piniginis prizinis fondas 100 proc. surinkto starto mokesčio .

Vienuolika ratų šveicariška sistema pagal FIDE „žaibo“ šachmatų taisykles.

„Žaibo“  turnyras registruojamas FIDE „žaibo“ reitingo apskaičiavimui.

VII.  TURNYRO REMĖJAI IR ORGANIZATORIAI

Turnyro remėjai  : Ukmergės r. savivaldybės Švietimo ir sporto skyrius ,Ukmergės sporto centras, UAB ,,Superita,,

Turnyrą vykdo Asociacija šachmatų klubas “Juodasis rikis”.

Organizatoriai pasilieka teisę daryti būtinus pakeitimus.

Papildoma informacija, registracija

Vaidas Radzickas tel 8-640-69600, vaidas@juodasisrikis.lt