Literatūrinis šachmatinis renginys rašytojo Vytauto Petkevičiaus taurei laimėti

Agne Mickunaite ir Ugne Šniuikaitė

Gegužės 24 dieną Šiaulių universiteto bibliotekoje vyko  šachmatų varžybos skirtos rašytojo Vytauto Petkevičiaus taurei laimėti.

Turnyre dalyvavo 88 vaikai iki vienuolikos metų.

Vaikų grupėje iki septynių metų žaidė 18 vaikų. Puikiai sekėsi ukmergiškėms mergaitėms, laimėjo prizines vietas ne tik mergaičių grupėje, bet ir tarp berniukų. Ugnė Šniuikaitė bendroje įskaitoje užemė trečią vietą, o Agnė Mickūnaitė – penktą. Tarp mergaičių atitinkamai pirma ir antra vietos. Liepa Šarkaitė užleido trečią vietą šachmatininkei iš Kretingos Aistei Lengvinaitei, ir liko ketvirta tarp mergaičių.  Ukmergiškiams berniukams šioje grupėje šį kart nesisekė, prizines vietas iškovojo: Kudžma Kęstutis iš Plungės, Kungys Deivis iš Šiaulių ir taip pat plungiškis Meškėnas Vaidas.

Kitoje grupėje, vaikų iki devynių  metų , dalyvavo 42 šachmatininkai. Čia geriausiai sekėsi ukmergiškiams Pijui Šlubeliui  ir Jonui Balandžiui, o tarp mergaičių Žiedei Daujadaitei. Nugalėtojais tapo Labanauskas Dovydas iš Šiaulių, Meškėnas Paulius iš Plungės ir Povilaitis Tomas iš Šiaulių. Tarp mergaičių medaliais pasipuošė šiaulietės Aleksa Kozlovaitė ir Vytautė Mikalauskaitė, bei Greta Urbonaitė iš Kretingos.

O vyriausiųjų grupėje iki vienuolikos metų kovėsi 28 šachmatininkai. Artūras Mecelis laimėjo penkias partijas iš septynių ir  užemė ketvirtą vietą. Pirmą viet iškovojo Ignas Mačiuitis iš Plungės, o antrą ir trečia vietą užemė šiauliečiai Lukas Bagvilas ir Paulius Veršnickas.

Rezultatus rasite čia.

Varžybų akimirkas rasite čia.

Print Friendly, PDF & Email

Artimiausiu metu rengiamos varžybos
  • Artimiausiu metu renginių nenusimato
Šiuo metu vykstančios varžybos
  • Šiuo metu vykstančių renginių nėra
Archyvas
Who's Online
5 visitors online now
0 guests, 5 bots, 0 members