2016.05.19 apsilankymas Linkuvos socialinės globos namuose

SDC13925SDC13926
Pagal neformalaus ugdymo programą ,,Šachmatai- linksmai,išradingai ir aktyviai’’ gegužės 19 dieną su vaikais aplankėme Linkuvos socialinės globos namus. Šiuose namuose gyvena 300 su įvairia negale žmonių.
Pirmiausia apžiūrėjome kuo neįgalūs žmonės užsiima laisvalaikiu. O moka jie viską: pina iš vytelių, keramikos užsiėmimai, įvairūs rankdarbiai, dirbiniai iš odos, žvakių gamyba, medžio dirbiniai ir kita. O šiandiena globos namų gyventojai gavo dovaną dar vienai veiklai: didžiuosius lauko šachmatus . Šachmatus, kaip ir prieš metus Ukmergės miestui, padovanojo asociaja ,,Gigant Chess‘‘, kuriai vadovauja Gintas Zybartas. Šachmatų klubas ,,Juodasis rikis‘‘ padovanojo turnyrinių šachmatų komplektą. Taip pat ir mes,šventės svečiai, gavome dovanų neįkainuojamų rankų darbo suvenyrų.
Po iškilmingo šventės atidarymo, didžiaisiais šachmatais pirmą ėjimą simboliškai padarė Linkuvos socialinės globos namų direktorius Saulius Žaromskis. Visiems norintiems susipažinti su šachmatų žaidimu Gintas Zybartas pravedė pamokėlę apie šachmatų figūrų ėjimus. Martynas Dolmantas ir Normantas Noreika su didžiaisiais šachmatais pademonstravo žaibo partiją, kai kiekvienam yra skirta tik 5min iki partijos pabaigos. Vaikai žaidė šachmatais su globos namų šachmatininkais, kas nemokėjo žaisti paaiškindavo ėjimus,pamokindavo. Gera buvo stebėti kaip vaikai paprastai,nuoširdžiai bendrauja su negalią turinčiais žmonėmis.
Pakeliui namo dar aplankėme Burbiškio dvarą, kur dar spėjome pasigrožėti žydinčiomis tulpėmis.
SDC13938

SDC13960SDC13958

Daugiau nuotraukų

Print Friendly, PDF & Email

Artimiausiu metu rengiamos varžybos
  • Artimiausiu metu renginių nenusimato
Šiuo metu vykstančios varžybos
  • Šiuo metu vykstančių renginių nėra
Archyvas
Who's Online
1 visitors online now
0 guests, 1 bots, 0 members