LSD „Žalgiris“ 2017m. Žiemos sporto žaidynės

Alytuje šeštadienį vyko „Žalgirio“ sporto draugijos Žiemos žaidynės.
Šachmatų komandinėje įskaitoje čempionais tapo Ukmergės komanda Virginija Savickienė, Artūras Mecelis ir Karolis Šimonis, vice-čempionais Klaipėdos rajono, o bronza atiteko Vilniaus miesto žaidėjams.

1 UKMERGE 16,5
2 KLAIPEDOS RAJ 16
3 VILNIUS 15
4 RASEINIAI 13,5
5 DRUSKININKAI 13
6 TRAKAI 13
7 BIRSTONAS 12,5
8 ALYTUS 12
9 VILKAVISKIS 11
10 MARIJAMPOLE 10,5
11 LAZDIJAI 10
12 ALYTAUS RAJ 10
13 ELEKTRENAI 9,5
14 IGNALINA 6
15 KAZLU RUDA 6
ASMENINIAI REZULTATAI
Daugiau nuotraukų Žalgiriada 2017-01-28
Juodabalta chess

Apie varžybas rašo Sportas.info ,,Šachmatai. Varžybose dalyvavo 17 moterų ir 41 vyras. Pasak varžybų vyr. teisėjo, tarptautinio arbitro ir profesionalaus trenerio Jono Sidabro, šiemet papildomai buvo sugalvota antroji grupė, kurioje galėjo žaisti šachmatininkai, turintys labai mažą reitinga arba iš viso jo neturintys.

Geriausiai pasirodžiusiems sportininkams buvo įsteigti specialūs prizai. Moterų antroje grupėje nugalėtoja tapo trakietė Rasa Strunkienė, aplenkusi marijampolietę Astą Kvederavičienę ir raseiniškę Svetlaną Gvazdiovą.

Vyrų grupėje pirmas buvo ignalinietis Michailas Špakovas, o po jo liko elektrėniškis Justinas Zykas ir druskininkietis Romanas Abromavičius.

Pirmoje grupėje geriausiųjų trejetas toks: moterys – 1. Daiva Dieninė (Klaipėdos r.), 2. Virginija Savickienė (Ukmergė), 3. Rasa Strunkienė (Trakai).

Vyrai – 1. Artūras Mecelis (Ukmergė), 2. Artūras Taučius (Klaipėdos r.), 3. Jonas Kubilius (Raseiniai).

Komandomis. Moterys ir vyrai – 1. Ukmergė, 2. Klaipėdos r., 3. Vilnius.

Kaip teigė žaidynių laimėtoja, Klaipėdos r. šachmatininkė Daiva Dieninė, šachmatais žaidžianti nuo šešerių metų, su komanda žaidynėse debiutavo prieš 11 metų ir užėmė antrą vietą.

Dabar jie – vėl antri. „Yra kur stengtis, nes kitąmet norėsime būti pirmi. Labai džiaugiamės, kad yra sporto visiems sąjūdis, vyksta „Žalgirio“ žaidynės, kuriose dalyvauja vyresnio amžiaus sportininkai Tas judėjimas labai reikalingas, neleidžia mums senti. Išsibarstome po visą Lietuvą, o per žalgiriečių žaidynes yra puiki galimybė susitikti. To bendravimo mums ypač reikia. Per varžybas turėjau labai rimtą ilgametę savo varžovę ukmergiškę Virginiją Savickienę. Tačiau ji varžovė tik prie šachmatų lentos, o po varžybų su ja esame geros draugės “, – sakė D. Dieninė, kuri spaudoje daug rašo apie šachmatus, prisidėjo prie projekto „Šachmatai mokyklose“.

D. Dieninė po studijų universitete net 10 metų buvo išsiskyrusi su šachmatais, tačiau Gargžduose nuo 2005-jųjų pradėjo veikti šachmatų klubui ir ji vėl sėdo prie šachmatų lentos.

Prie šachmatų lentos žaidė ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas, kuris buvo 30-as tarp 41 dalyvavusio šachmatininko.

Šįkart savo pasirodymą jis įvertino prastai, nes daugiau kartų pralaimėjo, nei laimėjo. „Po gripo vis dar negaliu atsigauti. Tai turėjo įtakos ne tik mano savijautai, bet ir mąstymui“, – sakė J. Sabatauskas.
Jis pripažino, kad susirinko nemažai pajėgių varžovų ir pelnytai laimėjo tos komandos, kurios tradiciškai gerai žaidžia.

„Žalgiriečių žaidynės visada būna gražios, jose su malonumu dalyvauju. Tačiau pastaruoju metu dėl didelio užimtumo prie šachmatų lentos prisėdu labai retai ir tai turėjo įtakos mano kukliam pasirodymui.
Tačiau šachmatų tikrai nepamiršiu visą gyvenimą ir su jais draugausiu“, – sakė Seimo narys.

Šachmatų varžybų vyr. teisėjas J. Sidabras: „Graži tradicija pratęsta, labai smagu su šachmatininkais kasmet sausio mėnesį susitikti Alytuje, žaidėjų, galbūt, kituose šachmatų turnyruose nematome. „Žalgirio“ draugija sugeba tuos žmones sukviesti, jiems šis turnyras yra pagrindinis. Žaidynės turi ir bendruomeniškumo jausmą. Prie šachmatų lentų susėdo ir garbaus amžiaus žmonės, ir jaunimas. Mane ypač nustebino ukmergiškio Artūro Mecelio pergalė, neatsimenu varžybų, kurias būtų jis laimėjęs. Prie šachmatų lentų kova buvo labai įdomi, intriga buvo iki paties paskutiniojo rato. Moterų grupėje, nustatant nugalėtoją, netgi prireikė daug papildomų rodiklių.“

Jam žaidynėse padėjo teisėjauti ir sūnus, nacionalinės kategorijos teisėjas Jonas Sidabras jaunesnysis, Vilniaus ŽIrmūnų gimnazijos dvyliktokas. Jis taip pat žaidžia šachmatais, šią vasario jo reitingas perkopė 2 tūkst. taškų. Su savo gimnazija jaunasis šachmatininkas laimėjo Vilniaus miesto varžybas ir dabar dalyvaus šalies finalinėse mokyklų varžybose.“

Print Friendly, PDF & Email

Artimiausiu metu rengiamos varžybos
  • Artimiausiu metu renginių nenusimato
Šiuo metu vykstančios varžybos
  • Šiuo metu vykstančių renginių nėra
Archyvas
Who's Online
1 visitors online now
0 guests, 1 bots, 0 members