Tradicinis trenerio Antano Molevičiaus atminimo turnyras

REZULTATAI
NUOTRAUKOS
DSC_2522
Kiekvieną lapkritį organizuojamos varžybos šachmatų pradininkui Ukmergėje, pirmąjam treneriui Antanui Molevičiui (1958-1988m.) atminti. Šių metų lapkričio 8-9 dienomis Taujėnų dvare varžybos buvo suorganizuotos 25-ąjį ir jau paskutinį kartą.
Antanas Molevičius šachmatų treneriu dirbo vos penkis metus, tačiau rezultatai buvo įspūdingi. Ukmergės šachmatininkai žaidė Lietuvos aukščiausioje lygoje, kur tuo metu rungtyniavo tik didieji miestai. Mergaičių jaunučių komanda 1988 metais tapo Lietuvos čempionėmis, o Lietuvos vaikų komandiniame čempionate buvo iškovota antra vieta. Treneris išugdė daug aukšto meistriškumo šachmatininkų, kurie iki šiol dalyvauja respublikinėse varžybose. Šachmatų treniruotes Ukmergėje lankė daugiau nei 200 vaikų. O 1986metais Dūkstynos pagrindinė mokykla buvo pirmoji Lietuvoje mokykla, kur šachmatų pamokos buvo dėstomos priešmokyklinukams.
1989 m. Sporto centre buvo surengtos pirmosios varžybos trenerio A.Molevičiaus atminimui pagerbti. Pirmose varžybose dalyvavo apie 30 šachmatininkų iš Ukmergės ir aplinkinių rajonų. Kasmet dalyvių skaičius didėjo, o geografija plėtėsi. 2011 metais buvo užfiksuotas rekordinis dalyvių skaičius – net 170!
DSCF6063
Šiais metais greitųjų šachmatų turnyre dalyvavo 132 šachmatininkai , o ,,Žaibo,, turnyre 60 dalyvių.


Turnyro atidaryme buvo prisimintas ne tik treneris A. Molevičius , bet ir pagerbti bei apdovanoti atminimo medaliais visi susirinkę į varžybas šachmatų treneriai, nes tik jų darbo ir atsidavimo dėka varžybose dalyvauja toks didelis būrys vaikų. Daugelis jų gerai pažinojo A. Molevičių, buvo kolegos ir šiose varžybose dalyvauja kiekvienais metais.
Šeštadienio vakarą po sužaistų penkių ratų greitųjų šachmatų turnyre, rinkosi šachmatininkai į ,,Žaibo,, turnyrą (kai laiko kontrolė 3min+2s kiekvienam žaidėjui). Jame dalyvavo būrys trenerio auklėtinių: Kęstutis Šalavėjus, Artūras Rimydis, Edmundas Pupelis, Asta Valčiukienė, Inga Stikonienė, buvęs treneris ir A.Molevičiaus kolega Olegas Mikovas. O auklėtiniai Vaidas Radziskas ir Virginija Savickienė varžyboms teisėjavo.
Ukmergiskiai
,,Žaibo,, turnyre nugalėjo vilniečiai GM Mališauskas Vidmantas, Paulauskas Andrius, Šalna Aleksandras. Geriausiai iš ukmergiškių sužaidė Audrius Kamarauskas, Artūras Rimydis ir Kęstutis Šalavėjus. Buvo apdovanotos ir geriausiai sužaidusios ukmergiškės moterys Asta Valčiukienė, Birutė Stundienė, Inga Stikonienė, Aušra Belousova. Ir dar daug prizų išdalinta vaikams, nugalėjusiems savo amžiaus grupėse .
DSCF6065
O sekmadienį finišavo greitųjų šachmatų turnyras. Keturiose amžiaus grupėse dalyviai žaidė 9 partijas. Mažiausiųjų vaikų iki 8 metų grupėje nugalėtoju tapo Mielaitis Matas iš Vilniaus, antras-Vasiliauskas Aidas iš Marijampolės, o trečias-Saulius Žiūkas iš Alytaus.
Tarp mergaičių nugalėtoja tapo ukmergiškė Ugnė Šniuikaitė, antra- Rebeka Skrudupė iš Panevėžio, o trečia taip pat ukmergiškė Agnė Mickūnaitė. Apdovanoti ir jauniausi turnyro dalyviai penkių metų ukmergiškis Meiras Lyderis ir vilnietis Daniel Emmer .
D turnyras
Vaikų iki 10 metų grupėje nugalėtoju tapo nei vienos partijos nepralaimėjęs kaunietis Pijus Stremavičius, antras svečias iš Minsko Yauheni Pakarau, trečias vilnietis Nikita Posakov . Iš ukmergiškių vaikų geriausiai sužaidė Artūras Mecelis, Naglis Gutauskas ir Monika Luka Miškinytė.
DSC_0001
Trečioje grupėje žaidė jaunučiai iki 14 metų. Sekėsi alytiškiams Domui Vasiliauskui ir Benui Skripkiūnui, bei vilniečiui Parbui Pilčiauskui. Tarp ukmergiškių geriausiai sekėsi Martynui Dolmantui, Normantui Noreikai ir Ugniui Padolskiui.
DSC_0020
Suaugusiųjų turnyre geriausiai iš ukmergiškių sužaidė Audrius Kamarauskas, Martynas Orlovas ir Albertas Unikauskas. O nugėtojo taurę išsivežė Rolandas Martinkus į Marijampolę.
DSC_0038
Po varžybų kaip ir kasmet užsukome į Dūkstynos kapines uždegti atminimo žvakutes ant trenerio kapo. Šis jubiliejinis 25-asis trenerio Antano Molevičiaus atminimo turnyras buvo paskutinis šio vardo turnyras. Tačiau jį pakeis naujas taip pat lapkričio mėnesį organizuojamas šachmatų turnyras, kuris vėl sukvies šachmatininkus į Ukmergę.

Print Friendly, PDF & Email

Artimiausiu metu rengiamos varžybos
  • Artimiausiu metu renginių nenusimato
Šiuo metu vykstančios varžybos
  • Šiuo metu vykstančių renginių nėra
Archyvas
Who's Online
2 visitors online now
0 guests, 2 bots, 0 members