Šachmatų – šaškių varžybos Šventupėje

75

Iš anksto susitarę ir bendrai veikdami – blogiui, tai sunkinanti aplinkybė, o Šventutės kaimo bendruomenei – džiuginanti. Nes kartu su kultūros namų meno vadove Birute Gelumbeckiene, bibliotekos vedėja Genute Vaitkūniene , klubo  ,, Juodasis rikis,, vadove Virginija Savickiene, nuoširdžiai palaikant ir padedant Vidiškių seniūnijos seniūnui Virgilijui Štarui ir bendruomenės pirmininkui Vytautui  Marčiauskui, Šventupėje kovo 14d.  buvo suorganizuotas šaškių- šachmatų turnyras , skirtas Lietuvos  25- mečiui paminėti.  Turnyre dalyvavo 16 šachmatininkų ir 6 šaškių mėgėjos.  Šachmatų turnyre nugalėtoju tapo Laimutis Mikėnas iš Rokiškio, antras ukmergiškis Audrius Kamarauskas, o trečia- Virginija Savickienė. Vaikų grupėje nugalėtojo taurę iškovojo Martynas Dolmantas.

1DSC01148

Šaškių turnyre prizines vietas pasidalino Pabaisko seniūnijos moterys : Rasa Daunoravičiūtė ,  Nijolė Daunoravičienė ir Gina Pažiūrienė.  Tarp vaikų pirmą vietą užemė rokiškietė Gabija Marčiulionytė.

32

Už rankų darbo prizus dėkojame Veronikai Jackūnienei ir Vaivai Žakavičienei.  Surengti kaime intelektualių žaidimų kaip šachmatai ir šaškės varžybas įkvepė Ginos Pažiūrienės pavyzdys. Ji Pabaisko seniūnijoje organizavo jau ne vienerias šachmatų,šakių varžybas taip pat  ir kitų sporto šakų. Tai ji nusprendė, kad reikia prikelti snaudžiantį kaimą ir savo gražiu pavyzdžiu užkrečia kitus.Tad  lauksim  sekančių varžybų, kad atvykstančiam svečiui galėtumėm nusišypsoti, paklausti kaip sekas, o jis atsakytų ,,Gerai!,, .Ir tikrai viskas bus gerai ir širdyse, ir gyvenime.

Turnyro Šventupėje  organizatorė Birutė Stundienė

Daugiau nuotraukų