Lietuvos vaikų, jaunučių ir jaunių greitųjų bei žaibo čempionatai

Gegužės 21-22 dienomis Molėtų raj. Dubingiuose vyko Lietuvos vaikų, jauniučių ir jaunių greitųjų bei žaibo čempionatai.
Šeštadienį žaibo čempionate prie šachmatų lentų kovojo 180 šachmatininkų, kurie žaidė šešiose amžiaus grupėse. Žaibo turnyras reikalauja geros reakcijos ir greito skaičiavimo, nes partijai sužaisti yra skiriamos tik 3 minutės plius 2 sekundes už padarytą ėjimą. Aštuonmečių grupėje sėkmė lydėjo Ukmergės sporto centro mergaitės. Agnė Mickūnaitė iškovojo antrą vietą , Liepa Šarkaitė užemė trečią vietą. Abi mergaitės yra Užupio pagrindinės mokyklos pirmokės, šachmatais žaidžia nuo penkerių metų.

O sekmadienį į greitųjų šachmatų čempionatą atvyko net 286 šachmatininkų. Daugiausia vaikų žaidė dešimtmečių grupėje net 81. Ugnė Šniuikaitė užemė šeštą vietą tarp mergaičių. Vaikų iki aštuonių metų grupėje žaidė 52 mažieji šachmatininkai. Agnė Mickūnaitė paskutiniame aštuntame rate pralaimėjo turnyro čempionui Neimantui Viliušiui ir vėl teko džiaugtis antrąja vieta mergaičių grupėje. O bendroje įskaitoje penkta vieta iš 52! O Liepai Šarkaitei pritrūko tik sėkmės iki medalio, kartu su trečios vietos laimėtoja Juknevičiūte Eva iš Tauragės surinko po penkis taškus, bet pagal papildomus rodiklius Liepai atiteko ketvirta vieta.
A. Mickūnaitė pirma iš kairės,L.Šarkaitė pirma iš dešinės
REZULTATAI
Greitųjų šachmatų čempionatas