2014 vasario 16-oji: „Šveskime išradingai“

Lietuvai minint 96-ąsias Valstybės atkūrimo metines, Prezidentė visus šalies gyventojus kviečia šią dieną paminėti prasmingai ir išradingai, o taip pat su visa Lietuva pasidalyti šventimo idėjomis ir sukurti bendrą renginių ir iniciatyvų žemėlapį.

Minint Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną – organizuojamos šachmatų varžybos, kurių nugalėtojai bus pakviesti rungtyniauti tradicinėse žaibo šachmatų varžybose “Lietuvos Respublikos Seimo taurė -2014“, skirtose Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 24-osioms metinėms paminėti:

2014 metų vasario 15 dieną:

UKMERGĖJE – žaibo šachmatų (10min.+3s) varžybos atskiri turnyrai suaugusiems ir vaikams.

Informacija paimta iš www.chessfed.lt

Papildyta 2014-02-16

DSC_0133

Minint Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, šeštadienį į Ukmergę rinkosi šachmatininkai iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Jonavos, Elektrėnų, Rokiškio,Utenos, Kėdainių, Panevėžio, Alytaus, Širvintų bei varžybų šeimininkai ukmergiečiai. Viso 138  šachmatų mėgėjai.

Tiek daug šachmatininkų susirinko ne tik dėl nugalėtojų taurės,bet ir galimybės būti pakviestiems rungtyniauti tradicinėse žaibo šachmatų varžybose “Lietuvos Respublikos Seimo taurė -2014“, skirtose Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 24-osioms metinėms paminėti.

Vyko keturi turnyrai pagal amžiaus grupes. Suaugusiųjų ir jaunių turnyras, vaikų iki 14metų, vaikų iki 10 metų ir pačių mažiausiųjų vaikų turnyras iki 7 metų. Šventės proga  atminimo medaliais buvo apdovanoti visose grupėse užėmę 16- ąją vietą .  Šis skaičius laimingas buvo Danieliui Abukavičiui iš Jonavos, Edvardui Karpiejui iš Alytaus, Haroldui Belousovui iš Ukmergės, kuris vasario 16-ąją švečia ir savo gimtadienį, o mažiausiųjų turnyre ukmergiškiui Pijui Pakštaičiui .

Suaugusiųjų turnyre nugalėtojo Paulius Juknis iš Kauno, antrą vietą iškovojo ukmergiškis Artūras Mecelis, o trečią – Viktoras Astikas iš Elektrėnų. Tarp moterų nugalėtoja – Gabrielė Fokaitė iš Šiaulių, antra- Linalda Mickevičienė iš Kėdainių, trečia – Berta Rėja Butvilaitė iš Šiaulių. Jaunių grupėje nugalėjo Vilius Baranauskas iš Šiaulių, antra vieta – Gabrielė Fokaitė, trečias- Viktoras Pecko iš Utenos.

Vaikų iki 14 metų turnyre vyko  sunkiausios ir atkakliausios kovos prie šachmatų lentų, nes žaidė daug patyrusių ir stiprių šachmatininkų. Pirmą vietą iškovojo  Domas Vasiliauskas iš Alytaus, antras – Lukas Stauskas  iš Šiaulių, trčias – Aistis Butvilas iš Kauno. Iš ukmergiškių geriausiai sekėsi Martynui Dolmantui užemė septintą vietą. Tarp mergaičių prizines vietas pasidalino sesės iš Vilniaus : nugalėtoja tapo  Karolina Misiuk ,o trečią vietą iškovojo Emilija Misiuk , antra – Gabija Šimkūnatė iš Šiaulių. Tarp ukmergiškių mergaičių geriausiai sužaidė Neringa Mecelytė.

Vaikų iki 10 metų turnyre nugalėjo Vilius Peršinas iš Šaiulių, antrą vietą iškovojo ukmergiškis Artūras Mecelis, trečias kaunietis Laimis Šilkaitis. Šešiametė Monika Misiuk, žaidė su daug vyresniais varžovais ir nugalėjo netik visas maergaites, bet ir bendroje įskaitoje užemė penktą vietą iš 44 dalyvių. Antrą vietą tarp mergaičių iškovojo šiaulietė Vytautė Mikalauskaitė, o trečią – taip pat šiaulietė Izabelė Navickaitė. Tarp ukmergiškių mergaičių geriausiai sužaidė Fjameta Kuktaitė.

Šioje grupėje papildomai buvo apdovanoti šeši geriausiai sužaidę pirmokai: kėdainietis Karolis Račkauskas, Deivis Kungys iš Šiaulių, Antanas Chariabrikovas iš Jonavos,  ukmergiečiai  Naglis Gutauskas, Jonas Balandis ir Augustė Ratkevičiūtė.

O gražiausios ir draugiškiausios kovos vyko šešiamečių turnyre. Pirmą vietą iškovojo ukmergietis Kostas Kuta, antrą – Anton Liutvinas iš Vilniaus, trečias – šiaulietis Artiomij Čikalov. Tarp mergaičių nugalėtojos taurę iškovojo ukmergietė Ugnė Šniuikaitė, antrą vietą – Gabija Marčiulionytė iš Rokiškio, o trečią vietą užemė  taip pat ukmergietė Liepa Šarkaitė.

Įsimintinų ir  gražių pergalių visiems ateityje!

REZULTATAI

A turnyras

B turnyras

C turnyras

D turnyras.

Varžybų akimirkas galite pamatyti čia.

Автор: demone.ru